Acești Termeni și Condiții (“Termenii”) reprezintă contractul între un client (“Client” sau “dvs.”) și [Completare]cu privire la furnizarea Serviciilor noastre. Prin acceptarea acestor Termeni, sunteți de acord cu natura obligatorie a acestora, precum și cu Declarația de confidențialitate.

Vă recomandăm să nu vă angajați în nicio utilizare a Serviciilor noastre înainte de a citi și înțelege acești Termeni, Declarația de confidențialitate și Tarifele noastre. Dacă aveți întrebări, îndoieli sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la [completare].

  1. UTILIZAREA ȘI NATURA SERVICIILOR NOASTRE

Utilizarea Serviciilor noastre

Prin acceptarea acestor Termeni și utilizarea Serviciilor noastre, confirmați că sunteți (a) o persoană fizică care a atins vârsta legală de majorat în țara de reședință, având capacitatea legală de a încheia contracte conforme legislației în vigoare și (b) aveți capacitatea și autoritatea de a semna acești Termeni și orice alți termeni specifici aplicabili serviciului furnizat, atât în numele dvs. cât și, după caz, în numele altor pasageri.

Natura Serviciilor noastre

[https://despagubirizbor.ro] furnizează servicii pentru a asista pasagerii de transport aerian în gestionarea impactului perturbărilor de zbor. Aceste servicii pot suferi modificări periodice, dar includ facilitarea procesării solicitărilor în numele pasagerilor față de companiile aeriene, obținerea drepturilor pasagerilor de transport aerian (inclusiv, dar fără a se limita la, solicitarea de despăgubiri) derivând din zboruri întârziate sau anulate și/sau alte probleme conexe.

[https://despagubirizbor.ro] nu este societatea sau cabinet de avocatură și nu acționează în calitate de avocat în numele dvs., neoferind direct servicii juridice. Cu toate acestea, în timpul furnizării Serviciilor noastre și în conformitate cu Termenii și Formularele, [https://despagubirizbor.ro] poate contacta avocați.

  1. DEFINIȚII

În cadrul acestor Termeni, următorii termeni definiți vor avea semnificațiile menționate mai jos:

“Semnătura” reprezintă o semnătură furnizată electronic de către dumneavoastră prin intermediul instrumentului de semnare online, considerată echivalentul unei semnături olografe. În situația în care nu puteți furniza o semnătură online, se poate furniza o semnătură olografă sau scanată.

“https://despagubirizbor.ro” desemnează [https://despagubirizbor.ro], o companie cu sediul în România, având sediul social la [https://despagubirizbor.ro] Cluj-Napoca, România, având număr de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj [https://despagubirizbor.ro] și cod de identificare fiscală nr. [https://despagubirizbor.ro].

“Terță parte https://despagubirizbor.ro” desemnează o persoană fizică sau juridică care are un contract cu https://despagubirizbor.ro pentru a ajuta la furnizarea Serviciilor noastre, fie direct, fie indirect, Clientului.

“Companie aeriană” reprezintă compania aeriană comercială care a operat zborul pentru care sunt furnizate Serviciile noastre.

“Reguli privind drepturile pasagerilor transportului aerian” includ orice lege, regulament, directivă, convenție internațională sau similară, indiferent dacă sunt emise la nivel statal, federal, al Uniunii Europene, național, internațional sau regional, și jurisprudență în baza căreia un consumator poate solicita despăgubiri financiare, daune sau rambursări în cazul unor zboruri supra rezervate, întârziate, anulate sau perturbate în alt mod sau al problemelor legate de bagaje. Acestea vor include diferite legi generale privind protecția consumatorilor, dar și, în mod particular, Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European  și al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91.

“Contract de cesiune” desemnează documentul, în format electronic sau alt format, solicitat de https://despagubirizbor.ro în fiecare caz, prin care dumneavoastră și https://despagubirizbor.ro sunteți de acord ca https://despagubirizbor.ro să devină proprietar al Solicitării, sub rezerva termenilor Contractului de cesiune, în vederea încasării și primirii plăților.

“Solicitare” înseamnă orice solicitare împotriva unei companii aeriene pentru despăgubiri financiare, daune sau rambursare în conformitate cu Legile privind drepturile pasagerilor transportului aerian sau cu politicile unei companii aeriene.

“Serviciul de despăgubiri” se referă la serviciul prin care https://despagubirizbor.ro și terțe părți https://despagubirizbor.ro, depune o Solicitare în numele dumneavoastră. Acesta poate include Acțiunea în instanță.

“Client” reprezintă dumneavoastră; persoana care a acceptat acești Termeni.

“Discreție” desemnează procesul prin care https://despagubirizbor.ro are dreptul de a lua decizii cu privire la Solicitarea dumneavoastră, după cum este descris în continuare.

“Solicitare eligibilă” se referă la o Solicitare pe care https://despagubirizbor.ro a evaluat-o, la Discreția sa, ca o Solicitare pe care https://despagubirizbor.ro este dispusă să o depună în numele dumneavoastră, oferindu-vă Serviciul de despăgubiri.

“Serviciul de eligibilitate” desemnează serviciul furnizat de https://despagubirizbor.ro pentru a determina dacă Solicitarea dumneavoastră este o Solicitare eligibilă.

“Despăgubire pentru zbor” reprezintă suma totală de bani sau alte creanțe (acolo unde sunt acceptate de https://despagubirizbor.ro la Discreția sa), plătite de o companie aeriană în legătură cu o Solicitare în calitate de despăgubire, rambursare, daune, înțelegere sau în alt mod, către dumneavoastră sau https://despagubirizbor.ro ca urmare a Serviciilor de despăgubiri. Pentru a evita orice îndoială, Despăgubirile de zbor nu includ plăți sau rambursări ale Cheltuielilor de judecată, costuri de colectare, dobânzi sau altele similare, care au fost prefinanțate de https://despagubirizbor.ro sau rezultate din intervenția https://despagubirizbor.ro.

“Pasager ce a călătorit împreună cu tine” înseamnă orice pasager pe care Clientul l-a inclus în formularul de primire a Despăgubirii de zbor, cum ar fi un membru al familiei sau un pasager care a călătorit împreună cu Clientul pe zborul operat de Compania aeriană.

“Acord” desemnează Acordul pentru solicitarea de despăgubiri, Împuternicirea sau alte documente care permit https://despagubirizbor.ro și Părților terțe https://despagubirizbor.ro să furnizeze Clientului Serviciile noastre. 

“Serviciul de informare” include furnizarea de către https://despagubirizbor.ro a informațiilor despre zboruri, informații despre companiile aeriene, informații despre aeroport, alte informații legate de călătorii și informații despre drepturile pasagerilor transportului aerian în conformitate cu Reglementările aplicabile privind drepturile pasagerilor transportului aerian. Informațiile pot fi specifice zborului Clientului sau informații generale nespecifice respectivului zborului. Informațiile vor fi furnizate prin intermediul comunicărilor electronice, inclusiv e-mail, tablouri de bord personalizate sau site-uri web controlate de https://despagubirizbor.ro.

“Avocat” reprezintă orice avocat și/sau firmă de avocatură contractată de https://despagubirizbor.ro pentru Acțiune în instanță sau alte servicii juridice cu privire la o Solicitare.

“Acțiune în instanță” reprezintă procesul de pregătire și depunere a unei cereri pentru acțiune judiciară, fie prin depunerea acesteia în fața unei instanțe sau a unei entități guvernamentale competente, cum ar fi un organism național competent, fie prin predarea cererii unui avocat, în vederea inițierii unei acțiuni judiciare.

“Cheltuielile de judecată” includ toate costurile suportate, plătite sau acordate dumneavoastră sau https://despagubirizbor.ro în urma unei acțiuni în instanță. Acestea pot include onorariile avocaților, taxele judiciare de timbru, costurile de traducere, costurile executorului judecătoresc, precum și alte taxe și cheltuieli asociate.

„Taxele noastre” reprezintă sumele de bani asociate cu taxele și onorariile menționate AICI. În plus față de aceste taxe, https://despagubirizbor.ro poate avea dreptul la Cheltuieli de judecată din partea Companiei aeriene, conform detaliilor stabilite în prezentul document.

„Taxa pentru Servicii” reprezintă suma menționată în cadrul Taxelor noastre, percepută de către https://despagubirizbor.ro atunci când primiți despăgubirea pentru zbor, în urma furnizării Serviciului de despăgubiri.

„Serviciile” includ oricare dintre serviciile furnizate de noi, cuprinzând, fără a se limita la, Serviciul de eligibilitate, Serviciul de despăgubiri, Serviciul de informare furnizate fie de https://despagubirizbor.ro, fie de o terță parte în conformitate cu termenii prezentului document și ai oricăror termeni suplimentari specifici serviciilor selectate de către dumneavoastră.

„Retragere” desemnează procesul descris în secțiunea Retragere și Reziliere, prin care Clientul se retrage fie din Serviciul de despăgubiri, sau prin care https://despagubirizbor.ro se retrage din Serviciul de despăgubiri.

„TVA” se referă la orice sistem de taxare pe valoarea adăugată.

  1. ELIGIBILITATEA 

După acceptarea acestor Termeni și completarea cu succes a formularului de obținere despăgubiri, https://despagubirizbor.ro va evalua dacă, la discreția sa bazată pe o analiză și decizie internă, consideră că aveți o Cerere eligibilă.

În cazul în care https://despagubirizbor.ro ia această decizie, vi se va furniza Acordul ce conține datele indicate de dumneavoastră în cuprinsul formularului și consimțământul emis. Scopul acestuia este să permită https://despagubirizbor.ro să acționeze în numele dumneavoastră, fie direct, fie indirect, în relație cu avocații, compania aeriană sau reprezentanții acesteia, precum și/sau instanțele, în vederea obținerii despăgubirii pentru zbor.

  1. SERVICIUL DE DESPĂGUBIRE

Înainte de a începe procesul de obținere a despăgubirii, vi se va solicita să efectuați următorii pași:

  • să completați formularul prin care solicitați demararea Serviciului de despăgubiri;
  • odată cu completarea formularului veți accepta Termenii și Condițiile aplicabile Serviciilor;
  • veți emite consimțământul pentru încheierea Acordului în baza căruia se furnizează Serviciul de despăgubiri prin aplicarea semnăturii;

Prin acceptarea furnizării serviciilor, sunteți de acord: a) să fie prestat Serviciul de despăgubiri; b) Confirmați că https://despagubirizbor.ro va solicita exclusiv despăgubiri financiare pentru zbor, iar decizia privind acceptarea voucherelor de călătorie sau a altor servicii ca despăgubire de zbor oferite de companii revine în exclusivitate la libera apreciere a https://despagubirizbor.ro; c) Vă asumați că nu urmăriți obținerea de despăgubiri în alt mod, direct sau prin intermediul altor terțe părți, și că nu există niciun litigiu legal în desfășurare sau în așteptare, direct sau indirect, între dumneavoastră și compania aeriană în legătură cu această problemă. Dacă există angajamente anterioare sau cesiuni existente asociate cu solicitarea dumneavoastră, acestea trebuie anulate imediat. 

După semnarea formularului de obținere despăgubiri și comunicarea către dvs. a Acordului semnat: a) nu veți putea să cesionați dreptul de despăgubire niciunei părți, deoarece acesta a fost deja transmis către https://despagubirizbor.ro; b) nu veți putea împuternici un avocat, mandatar sau terță persoană să acționeze în numele dvs. cu privire la același drept de despăgubire, deoarece acesta a fost deja transmis către https://despagubirizbor.ro; c) veți înceta orice discuție sau negociere cu Compania aeriană și veți redirecționa orice corespondență anterioară sau ulterioară cu Compania aeriană în legătură cu despăgubirea; d)dacă primiți plăți directe sau alte forme de despăgubire de la compania aeriană după încheierea Acordului, sunteți obligat să informați imediat https://despagubirizbor.ro. Aceste plăți sunt considerate despăgubiri de zbor și conferă https://despagubirizbor.ro dreptul de a solicita Taxa pentru Servicii. 

  1. REPREZENTAREA ALTUI PASAGER

În situația în care acționați în calitate de reprezentant sau în numele unui pasager sau a mai multor pasageri, este necesar să obțineți în prealabil un acord pentru a acționa în numele acestora și să furnizați, dacă va fi cazul, dovezi în acest sens la cererea noastră. În cazul pasagerilor minori, sunteți obligat să furnizați datele complete ale acestora, incluzând numele, data nașterii a minorului, precum și numele și semnăturile părinților sau tutorilor legali, conform solicitării.

  1. PROCEDURA DE DESPĂGUBIRE

După ce ați primit Acordul prin corespondență electronică din partea https://despagubirizbor.ro, vom iniția furnizarea Serviciului de Despăgubiri cu finalitatea de a obține despăgubiri pentru dumneavoastră. 

Pentru maximizarea șanselor de reușită, trebuie să furnizați toate datele sau informațiile utile pentru a facilita prestarea Serviciului de despăgubiri. Vă angajați că datele și informațiile furnizate sunt corecte și complete, iar în cazul pasagerilor care au călătorit alături de dumneavoastră, acestea sunt furnizate cu consimțământul lor. Datele și informațiile despre zbor pot fi transmise prin intermediul paginii web, e-mailului, prin telefon altor soluții acceptat de https://despagubirizbor.ro. https://despagubirizbor.ro nu poate fi considerată responsabilă pentru comunicări, documente, date sau informații incorecte și pentru orice conduită frauduloasă în baza căreia le-ați furnizat voit eronat. În situația în care ați furnizat intenționat informații sau date incorecte, pe lângă orice alt drept de recurs pe care https://despagubirizbor.ro îl poate exercita conform acestor Termeni, sunteți obligat să despăgubiți https://despagubirizbor.ro pentru cheltuielile legate de procedurile judiciare, la cererea https://despagubirizbor.ro.

Printre informațiile pe care le vom putea solicita se regăsesc inclusiv:

  • Numele și prenumele pasagerului, adresa de e-mail, numărul de telefon.
  • Tipul de perturbare (întârziere, anulare a zborului sau refuz la îmbarcare / supra rezervare).
  • Motivul întârzierii (dacă îl cunoașteți).
  • Durata întârzierii, numele Companiei aeriene, numărul zborului, data zborului.
  • Locul de plecare și sosire, precum și o descriere a incidentului.

După semnarea Acordului și furnizarea datelor necesare, https://despagubirizbor.ro va elabora o solicitare de plată pe care o va transmite Companiei aeriene, gestionând întreaga corespondență ulterioară. Pentru această etapă a Serviciului de despăgubiri, în cazul în care se realizează plata Despăgubirii de zbor, veți fi taxat conform politicii de Taxe pentru servicii.

În situația în care Compania aeriană nu efectuează plata Despăgubirii pentru zbor într-un interval rezonabil de la expedierea notificării sau în cazul în care, la propria alegere, pe baza experienței și cunoștințelor acumulate, https://despagubirizbor.ro apreciază că este puțin probabil ca aceasta să răspundă la o solicitare de plată, https://despagubirizbor.ro poate iniția o Acțiune în instanță.

În cazul în care se inițiază o Acțiune în instanță și Despăgubirea pentru zbor a fost plătită, veți fi veți fi taxat conform politicii de Taxe pentru servicii. În cazul în care se contractează un avocat pentru Acțiunea în instanță, sunteți de acord expres ca https://despagubirizbor.ro să ofere avocatului acces la toate datele comunicate către https://despagubirizbor.ro, pentru a permite demararea Acțiunii în instanță.

Dacă sunt necesare documente suplimentare sau documente originale pentru inițierea Acțiunii în instanță, vă obligați să furnizați aceste documente suplimentare sau în formatul solicitat. 

În cazul în care https://despagubirizbor.ro sau avocatul inițiază o Acțiune în instanță pentru obținerea despăgubirii, https://despagubirizbor.ro va acoperi toate Cheltuielile de judecată suportate în timpul Acțiunii în instanță, chiar și în cazul în care aceasta este pierdută. 

Trebuie să aveți în vedere și să vă asumați că rezolvarea finală a Acțiunii în instanță și obținerea Despăgubirilor pentru zbor pot dura ani de zile.

https://despagubirizbor.ro exercită putere discreționară în luarea deciziilor privind gestionarea Solicitării dvs. atât în cadrul Serviciului de eligibilitate, cât și în orice moment al Serviciului de despăgubiri. Aceasta include decizii referitoare la continuarea Solicitării prin intermediul unei Acțiuni în instanță, acceptarea sau realizarea unei oferte de soluționare din partea Companiei aeriene, retragerea Solicitării sau continuarea eforturilor de obținere a unei Despăgubiri.

În acest sens, conduita discreționară a https://despagubirizbor.ro  se bazează pe diverși factori, printre care se numără, fără a se limita la acestea, reglementările aplicabile, jurisprudența instanțelor, cheltuielile judiciare implicate și probabilitatea obținerii sau obligației de a plăti cheltuieli judiciare de către https://despagubirizbor.ro, comportamentul istoric al Companiei aeriene în ceea ce privește Solicitări similare, durata medie necesară pentru a obține despăgubiri de zbor sau o hotărâre favorabilă în cadrul unei acțiuni de instanță, calitatea informațiilor furnizate de dvs. privind Solicitarea, eventuale informații factuale care ar putea complica obținerea despăgubirilor de zbor, consultanța oferită de avocați și experiența anterioară a https://despagubirizbor.ro cu privire la Solicitări similare.

  1. TAXELE APLICABILE

Pagina cu Taxele pentru servicii cuprinde detaliile tuturor taxelor, ce reprezintă tarifele sau prețurile percepute de https://despagubirizbor.ro pentru furnizarea produselor și serviciilor noastre.

https://despagubirizbor.ro percepe o taxă doar în ipoteza în care obține despăgubiri pentru zborul dumneavoastră. 

În cazul în care https://despagubirizbor.ro are succes în obținerea despăgubirii de zbor, vă vom transfera suma, reținând taxele noastre. Dacă furnizați informații de plată incorecte sau incomplete și sumele plătite pentru despăgubirea de zbor sunt returnate, https://despagubirizbor.ro va depune eforturi rezonabile pentru a vă contacta și a obține informațiile corecte. În absența unui răspuns din partea dvs. cu privire la datele corecte necesare realizării transferului, https://despagubirizbor.ro își rezervă dreptul de a reține toată despăgubirea de zbor.

În situația în care despăgubirea de zbor, cheltuielile de judecată, dobânda sau alte sume similare sunt transferate direct de la compania aeriană la dvs., sunteți obligat să informați https://despagubirizbor.ro rapid și să plătiți toate sumele datorate nouă în termen rezonabil.

După transferul despăgubirii conform instrucțiunilor dvs., https://despagubirizbor.ro nu este responsabilă pentru pierderile în tranzit către dvs., inclusiv pierderile legate de comisioanele de încasare percepute de instituțiile bancare sau cauzate de informații incorecte furnizate de dvs.

Nu aveți dreptul să solicitați dobânzi pentru despăgubirea de zbor între momentul primirii banilor de către https://despagubirizbor.ro și momentul transferului acestora către dvs. https://despagubirizbor.ro poate reține dobânda recuperată de la compania aeriană.

https://despagubirizbor.ro nu este responsabilă pentru întârzieri în transferul plăților datorate unor evenimente neprevăzute, cum ar fi greve, forță majoră, dezastre naturale, război, agitație civilă sau alte circumstanțe din afara controlului rezonabil al https://despagubirizbor.ro.

  1. DREPTUL DE RETRAGERE

Dacă îndepliniți criteriile de consumator conform reglementărilor privind consumatorii din Uniunea Europeană (UE), Spațiul Economic European (SEE) și Regatul Unit aveți un drept legal de retragere.

Puteți să vă retrageți din Serviciul de Despăgubire în decurs de 14 zile de la contractarea acestuia, fără costuri și fără a fi necesar să specificați un motiv. Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să comunicați această decizie (prin scrisoare, e-mail sau formular de contact) în termenul de 14 zile menționat anterior și să indicați clar dorința de retragere. Datorită naturii serviciului furnizat, retragerea nu este posibilă dacă la momentul retragerii compania aeriană deja a acceptat solicitarea, deoarece într-un astfel de caz, serviciul solicitat a fost deja finalizat.

https://despagubirizbor.ro își rezervă dreptul de a se retrage din furnizarea Serviciului de Despăgubiri în situația în care identifică obstacole neprevăzute, situate în afara controlului său, care împiedică obținerea despăgubirilor în numele dumneavoastră. Nu vor fi aplicate taxe în această situație.

În ipoteza retragerii, https://despagubirizbor.ro nu va cesiona automat înapoi dreptul de despăgubire, fiind necesar să solicitați expres acest lucru, urmând ca echipa noastră să îndeplinească demersurile necesare în acest sens într-un termen rezonabil. 

  1. ÎNCETAREA SERVICIULUI DE DESPĂGUBIRI

Serviciul de despăgubiri va înceta în următoarele situații:

Atunci când solicitarea a fost soluționată de către compania aeriană, iar dumneavoastră ați primit despăgubirea de zbor, iar toate sumele datorate către https://despagubirizbor.ro au fost plătite; sau

De către https://despagubirizbor.ro prin transmiterea unei notificări de reziliere, fără punere în întârziere, fără implicarea instanței și fără alte demersuri, în cazul în care (i) încălcați obligațiile conform termenilor, (ii) furnizați informații incorecte, vă implicați în fraude sau desfășurați activități pe care https://despagubirizbor.ro le-ar putea considera în mod rezonabil a fi înșelătoare sau frauduloase, situație în care nu veți avea dreptul la despăgubiri de zbor. https://despagubirizbor.ro își rezervă dreptul de a solicita despăgubiri pentru pierderile suferite în cazul rezilierii cauzate de culpabilitatea dvs.

În ipoteza rezilierii, https://despagubirizbor.ro nu va cesiona automat înapoi dreptul de despăgubire, fiind necesar să solicitați expres acest lucru, urmând ca echipa noastră să îndeplinească demersurile necesare în acest sens într-un termen rezonabil.

  1. PROTECȚIA DATELOR

Toate informațiile cu caracter personal colectate în cadrul furnizării Serviciilor noastre sau asociate cu aceasta vor fi supuse Politicii de Confidențialitate.

  1. LIMITAREA RĂSPUNDERII

https://despagubirizbor.ro dispune de multiple surse de informații și date care contribuie la furnizarea informațiilor și serviciilor conform acestor Termeni. Cu toate că https://despagubirizbor.ro se străduiește să ofere informații exacte, Serviciile noastre pot conține omisiuni și erori. În măsura maximă permisă de lege, https://despagubirizbor.ro va fi exonerată de răspundere prin raportare la toate garanțiile, fie ele exprese, implicite, statutare sau de orice altă natură, inclusiv, dar fără a se limita la, garanțiile implicite de vânzare, neîncălcare a drepturilor terților, acuratețea informațiilor și adecvarea pentru un anumit scop.

În măsura maximă permisă de legea aplicabilă, https://despagubirizbor.ro nu va fi răspunzătoare pentru nicio pierdere sau daună directă, indirectă, indiferent de natura juridică, sau pentru nicio pierdere de venit, derivată în orice mod din sau legată de i) Serviciile noastre, ii) întârzierea sau incapacitatea de a accesa Serviciile noastre; iii) virușii, erorile, software-ul, informațiile, site-urile web asociate terților, Serviciile obținute prin utilizarea Serviciilor noastre, iv) sau orice altă problemă legată de Serviciile noastre, indiferent dacă se bazează pe contract, delict sau în orice alt fel, chiar dacă https://despagubirizbor.ro a fost informată cu privire la posibilitatea unor astfel de daune.

  1. MODIFICAREA ACORDULUI

Orice funcționalitate nouă a Serviciilor noastre va fi supusă acestor Termeni. https://despagubirizbor.ro își rezervă dreptul de a modifica oricare dintre secțiunile acestor Termeni în orice moment, fără notificare prealabilă. Cea mai recentă versiune a acestora va fi întotdeauna disponibilă pe site-ul web nostru. Vă recomandăm să verificați periodic site-ul web https://despagubirizbor.ro pentru a revizui modificările, deoarece acestea devin obligatorii pentru dvs. Continuarea utilizării Serviciilor noastre după publicarea modificărilor acestor Termeni sau a altor politici înseamnă că acceptați aceste modificări.

Acești Termeni nu afectează niciunul dintre drepturile dumneavoastră legale statutare care nu pot fi excluse prin lege. Dacă nu sunteți de acord cu oricare parte a Serviciilor noastre sau a acestor Termeni, singurul dvs. remediu exclusiv este retragerea în conformitate cu Termenii.

  1. LEGEA APLICABILĂ ȘI JURISDICȚIA

Acești Termeni, Acordul dintre https://despagubirizbor.ro și dumneavoastră, precum și orice dispută sau pretenție care decurge din sau în legătură cu acestea, vor fi guvernate de legile din România, fără a ține cont de principiul conflictului de legi. Aceasta nu va afecta dispozițiile obligatorii ale sistemului juridic care s-ar aplica fără această clauză de alegere a legii, cum ar fi prevederile obligatorii din țara de reședință a clientului.

În cazul în care vreo prevedere (sau o parte a acesteia) din acești Termeni este considerată nulă sau inaplicabilă în totalitate sau în parte de către orice instanță sau altă autoritate competentă, prevederea nulă va fi înlocuită cu o prevedere de drept comun cu cel mai apropiat efect posibil față de prevederea inițială, iar acești Termeni vor continua să fie aplicabili în ceea ce privește celelalte prevederi și restul prevederilor afectate.

În caz de neconcordanță între versiunea în limba română a acestor Termeni și orice altă versiune lingvistică, versiunea în limba română va avea prioritate.